Consumentenrecht
Bij aankoop van goederen in een winkel of webshop hebt u bescherming door de wetgeving van consumentenbescherming. Soms zijn er toch oplichters die u door agressieve verkoopmethodes producten opdringen die niet in orde zijn. Hiervoor bestaan tal van maatregelen die de regering heeft vastgelegd. Consumenten kunnen gebruik maken van deze maatregelen indien ze een aankoop doen in een winkel of webwinkel waar iets fout loopt bij het aanschaffen van een product. Juridische adviseurs kunnen u helpen om de verkoper hierover aan te spreken.
Garantie op uw aankoop
Eén van de zovele problemen die de consument meemaakt is de garantie op een product. Ook al hebt u nog garantie, de service na verkoop is vaak niet goed. Wanneer een product het laat afweten binnen de garantieperiode, dan heeft u recht op ofwel een gratis reparatie of een nieuw product. Er zijn echter bedrijven die hier onderuit proberen te komen. Maar zelfs al is de garantietermijn verlopen dan heeft u nog steeds rechten als consument. Bedrijven proberen u af te schepen door te vertellen dat bepaalde voorwaarden geschonden zijn of dat de garantietermijn korter is dan eerst voorzien. Win de juiste informatie in met juridisch advies over consumentenzaken en alsnog de juiste garantie krijgen waar u recht op heeft.
Algemene voorwaarden bij een webshop of bedrijf
U kent het wel, bij een bestelling via een webshop moet u eerst nog de algemene voorwaarden aanvinken vooraleer u kan bestellen. Vaak leest u deze voorwaarden zelfs niet en gaat blind akkoord met alles. Als er dan problemen opduiken dan blijkt dat dit in de algemene voorwaarde vermeld stond. Aangezien u akkoord bent gegaan heeft u ook geen rechten meer. Als juridisch adviseur kunnen wij zeggen dat u mogelijk meer rechten heeft dan u zou denken. Als de algemene voorwaarden strijdig zijn met de wet van consumentengoederen, dan zijn ze niet geldig. Maak alsnog aanspraak op een retour.
Oplichting en fraude op het internet
Er bestaan jammer genoeg heel wat fraude webshops die gekend zijn door hun oplichting en agressieve verkoopspraktijken. Mogelijk heeft u een contract getekend waar u een aantal maanden aan vast zit. Neem zo snel mogelijk contact op met de dienst juridisch advies consumentenzaken, u zal direct worden geholpen om deze praktijken tegen te gaan.
Stilzwijgend verlengen van uw abonnement
De wetgeving is sinds enkele jaren aangepast rondom stilzwijgend verlengen van abonnementen of diensten. Voorheen kon een abonnement of dienst stilzwijgend verlengd worden voor een jaar. Nu is dit voor maximaal twee maanden. U kan dus elke periode van 2 maanden uw abonnement opzeggen. U zorgt best dat u een bewijs heeft van de opzegging. Bij juridisch advies consumentenzaken helpen we u om uw abonnement definitief op te zeggen.
Schakel een juridisch adviseur in bij een wanprestatie
Indien de koper u geen degelijk dienst of product kan aanbieden dan spreken we over een wanprestatie. U kan een juridisch adviseur inschakelen om dit direct aan te pakken. Eventuele opties zijn dan om een schadevergoeding te eisen of het koopcontract te laten ontbinden. U kan via ons met een juridisch adviseur gespecialiseerd in consumenten zaken overleggen om het conflict op te lossen en krijgen waar u recht op heeft als consument. Neem contact op om uw problemen de wereld uit te helpen.
Stel een juridische vraag
Bent u op zoek naar een begrijpelijk en deskundig advies voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.