Letselschade scooterongeluk

scooterHeel veel jongeren, maar ook oudere mensen kiezen er in België iedere dag opnieuw voor om met de scooter naar hun werk of naar school te gaan. De scooter is dan ook één van de populairste vervoermiddelen. Dit resulteert echter in het feit dat een ongeval met een scooter altijd om de hoek loert. Wanneer er een dergelijk ongeval plaatsvindt treedt er doorgaans letselschade op die vrij aanzienlijk kan zijn. Als scooter bent u in het verkeer immers veel vatbaarder voor ernstige schade dan een automobilist is. Gepast juridisch advies bij een scooterongeluk is aan te raden wanneer het vermoeden bestaat dat er letselschade is opgetreden als gevolg van het ongeval. In deze situatie heeft u namelijk steeds recht op een bepaalde financiële compensatie.

Aansprakelijkheid bij scooterongeluk

In eerste instantie is het belangrijk om te bepalen wie er verantwoordelijk is voor het scooterongeluk. In het merendeel van de gevallen zijn jongeren betrokken bij een scooterongeluk. Zij beschikken vaak niet over geschikte kledij en zijn bijgevolg slechts matig beschermd. Daar komt ook nog eens bij dat ze vaak roekeloos rijden waardoor de aansprakelijkheid van een scooterongeluk vaak bij de bestuurder van de scooter wordt gezocht. Vooral verzekeringsmaatschappijen zullen in deze situatie niet snel geneigd zijn om zich akkoord te verklaren met een mogelijke aansprakelijkheid van de bestuurder van de auto. Om er voor te zorgen dat u als eigenaar van de scooter toch kunt rekenen op een eerlijke en passende financiële compensatie is het belangrijk om zo snel mogelijk een jurist in te schakelen. Wanneer de aansprakelijkheid is bewezen is het namelijk veel eenvoudiger om een financiële claim in te dienen.

Vaststelling schade bij scooterongeluk

Wanneer er is vastgesteld wie de veroorzaker is van het scooterongeluk is het zaak geworden om de exacte schade te definiëren. In het geval van een scooterongeluk maken we doorgaans een onderscheid tussen twee verschillende soorten schade. We onderscheiden op dit vlak lichamelijke van materiële schade. De schadevergoeding die uiteindelijk wordt gevraagd dient echter niet alle huidige, maar ook alle toekomstige kosten in te dekken die voort (kunnen) komen uit de opgelopen letselschade door het scooterongeluk. Het betreft hier dan ook niet alleen de kosten voor het ondergaan van de medische behandelingen, maar ook het verlies aan inkomsten omdat u bijvoorbeeld tijdelijk werkonbekwaam bent. Door een beroep te doen op een jurist beschikt u meteen over een goed beeld van de mogelijke letselschadevergoeding die u kunt indienen. In het merendeel van de gevallen worden ook de kosten voor de jurist op zich in deze schadeclaim meegenomen.

Gratis hulp door jurist bij scooterongeluk

Lang niet iedereen beschikt over een rechtsbijstand waardoor men vreest volledig zelf op te moeten draaien voor de juridische kosten die bij een scooterongeluk komen kijken. Dat hoeft evenwel niet het geval te zijn, in tegendeel. Ook zonder rechtsbijstand heeft u immers de mogelijkheid om de kosten door een jurist op de aansprakelijke partij te laten verhalen. U dient er dan wel zeker van te zijn dat niet u zelf aansprakelijk bent voor het scooterongeluk. Neem gerust gratis contact op met een jurist om te achterhalen of u op gratis juridische hulp kunt rekenen voor uw zaak of niet.

Stel een juridische vraag

Bent u op zoek naar een duidelijk en deskundig advies voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.