Letselschade bedragen

vergoedingVeel mensen die te maken krijgen met letselschade stellen zich de vraag of het nu al dan niet de moeite waard is om er een zaak van te maken. In dat geval komt u immers terecht in een uitzichtloze situatie. Het is immers vaak niet alleen een gecompliceerd proces, maar tevens ook een werk van lange adem vooraleer u een vergoeding krijgt uitbetaald. Het kan evenwel een belangrijke motivatie zijn wanneer u een goed beeld heeft van het bedrag dat u kunt ontvangen. De hoogte van de schadevergoeding die bij letselschade wordt uitgekeerd is evenwel afhankelijk van tal van factoren. Door middel van juridisch advies weet u echt precies hoeveel geld u kunt claimen waardoor het misschien toch opeens wel degelijk de moeite waard lijkt om er een zaak van te maken. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om een goed beeld te krijgen van de letselschade bedragen.

Voorbeelden van letselschadebedragen

Omdat u waarschijnlijk geen goed beeld heeft van letselschade zaken hebben we er een aantal voor u op een rijtje gezet. Deze letselschade zaken geven u een goed beeld van de zaken die wij bij de tegenpartij hebben kunnen claimen. Op deze manier weet u precies wat u kunt verwachten indien u er voor kiest om een jurist naar uw dossier te laten kijken.

Letselschadevergoeding bij whiplash

Het is op tal van verschillende manieren mogelijk om een whiplash op te lopen. Eén van de vaakst voorkomende situaties heeft echter betrekking tot een verkeersongeval. Dit is vooral bij een zogenaamde kop-staartbotsing zo. Tijdens een recente zaak werd in dit geval een man een bedrag van 25.000 euro aangeboden door de verzekeraar. Dit klinkt op het eerste zicht uiteraard een zeer aantrekkelijke compensatie, maar wat onderzoek deed de man toch twijfelen. Uiteindelijk werd er met behulp van een jurist een schadevergoeding ontvangen van zomaar even 92.000 euro. Dit zijn uiteraard bedragen waar u maar wat graag een claim voor zult willen indienen.

Verkeersongeval met fietser

Fietsers zijn in het verkeer altijd bijzonder kwetsbaar. Gelukkig bestaan er verschillende wetten die deze kwetsbaarheid grotendeels indekken. Een oude vrouw kwam tijdens het fietsen bijvoorbeeld ten val nadat ze werd aangereden door een auto. Nadien bleek dat ze blijvende schade aan de schouder had opgelopen door het ongeval. De verzekeringsmaatschappij van de persoon die met de auto reed stelde dat de vrouw niet goed zichtbaar was. De verzekering wilde op basis hiervan slechts 50 procent van de geleden schade vergoeden. Door een beroep te doen op de diensten van een letselschadespecialist werd dit plots 100 procent. De volledige verantwoordelijkheid werd dus bij de bestuurder van de auto gelegd. Dit zorgde voor een schadevergoeding van 100.500 euro. Dit voorbeeld toont eens temeer aan hoe belangrijk het kan zijn om een beroep te doen op een letselschadespecialist.

Berekenen van letselschadevergoeding

Zou u graag een goed beeld willen hebben van wat er precies mogelijk is in uw situatie? Online is het reeds mogelijk om snel en eenvoudig een berekening te maken van uw eigen letselschadevergoeding. Wanneer u de letselschade bedragen leest op onze website zult u meteen merken dat het altijd de moeite waard is om juridisch advies in te winnen. Juridisch advies is in het geval van letselschade bovendien altijd gratis omdat de gemaakte kosten worden verhaald op de tegenpartij. Dit alles zorgt er voor dat het bij letselschade beslist de moeite waard is om juridisch advies in te roepen.

Stel een juridische vraag

Bent u op zoek naar een duidelijk en deskundig advies voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.