Incassozaken

incassoVroeg of laat krijg je als bedrijf te maken met incassozaken. Na het leveren van een dienst of product ontvang je geen betaling. U hebt natuurlijk recht op geld na geleverde diensten. U wenst dat de factuur zo snel mogelijk betaald wordt, maar niet dat uw relatie met de klant op de klippen loopt. Met juridisch advies incassokosten zal u precies weten waar u aanspraak op maakt. U zal ook leren hoe u een officiële herinnering kan opstellen om alsnog uw geld binnen te krijgen. Ontvangt u toch na herhaaldelijke herinneringen geen betaling, dan kan u een kort geding aanvragen. Een jurist kan je precies informeren hoe u aan uw geld kan geraken zonder een duur incassobureau te moeten inschakelen.

Innen van openstaande vorderingen

Van een jurist krijgt u hulp bij het innen van openstaande vorderingen. Weet u bijvoorbeeld hoe u een dringende brief kan schrijven om een betalingen te vragen bij een klant. Hoe moet u verwoorden dat u graag snel de betaling wil ontvangen zonder de klant kwijt te raken? Als bedrijf kan je hier over stuikelen met het verwerken van openstaande vorderingen. Een jurist kan u bijstaan om op de correcte wijze een brief op te stellen. Hebt u eenmaal de brief opgesteld, dan kun u deze telkens weer hergebruiken voor volgende openstaande vorderingen.

Outsourcing debiteurenbeheer

Wil u uw debiteurenbeheer laag houden? De juiste oplossing is gebruik maken van outsourcing debiteurenbeheer. Zo kan u de kosten laag houden en de kans vergroten dat openstaande facturen geint dienen te worden. En u kan gewoon bezig blijven met het leveren van uw uitstekende dienstverlening. Het dagelijkse werk om openstaande facturen te innen. En zo merkt u dat de klantentevredenheid de hoogte in gaat. Voor uw onderneming is het de juiste keuze om te kijken naar de mogelijkheden om uw organisatie te optimaliseren.

Opstellen algemene voorwaarden

Het is van belang de betalingen van uw diensten voor het grootste deel in te dekken. Dit kan het beste door juridische algemene voorwaarden op te laten stellen. Zo bent u zeker dat de algemene voorwaarden volledig volgens de wet zijn opgesteld en dat u uzelf hierop kunt terugroepen. Als een klant bij problemen beweert dat hij zijn geld kan terugeisen, dan verwijst u naar de algemene voorwaarden dat het uitgesloten is om een terugbetaling te eisen. U kan ook steeds zelf uw algemene voorwaarden opstellen, maar dan kan het gebeuren dat uw voorwaarden niet rechtsgeldig zijn. Dit kan later problemen opleveren mocht het tot een rechtzaak komen.

Inrichting debiteurenbeheer

Door uw debiteurenbeheer professioneel aan te pakken kan u incassozaken proberen te voorkomen.
Hierdoor zullen uw facturen tijdig betaald worden en discussies tot een minimum herleid. Een jurist kan niet enkel uw debiteurenbeheer inrichten en algemene voorwaarden opstellen, maar ook dat uw koopovereenkomst juridisch is onderbouwt. Het laatste wat u wil is discussies over facturen en door alle afspraken op papier te zetten kan u lastige situaties voorkomen. Naast de verkoopsvoorwaarden heb je ook nog standaardcontracten waarmee je aan de slag kan. U kan deze contracten laten ondertekenen als er een nieuwe opdracht binnen is. Indien uw debiteurenbeheer goed is geïnstalleerd kan u ook incasso voorkomen. Maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Zorg dat incassobrieven klaar liggen om een incasso tijdig te kunnen opvolgen. Zo kan u een escalatie voorkomen omdat u alles juridisch heeft laten indekken en uw klant de enige optie heeft en dat is betalen.

Stel een juridische vraag

Bent u op zoek naar een begrijpelijk en deskundig advies voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

© Copyright 2013-2019 - Rechtskundig.be