Contractenrecht

contractenrechtOm veel problemen in de toekomst te vermijden is het best een goed contract op te stellen. Vraag de hulp in van een juridisch adviseur contractenrecht, dat is een verstandige keuze als u een contract officieel wil opstellen. Zo is alles opgesteld volgens de voorwaarden en bent u in uw recht als er conflicten ontstaan. Dit geeft een geruststellend gevoel en zo kan u conflicten op deze manier voorkomen. Maar mocht er toch nog een geschil ontstaan, dan is goed om te weten dat uw contract gewoon goed in mekaar zit. Iets om op terug te vallen.

Algemene voorwaarden opstellen

Het is als bedrijf belangrijk om gebruik te maken van de algemene voorwaarden. Deze kunt u gebruiken als bedrijf, maar ook in uw eigen webshop. De algemene voorwaarden kunnen dienen om bepaalde zaken vast te leggen. Uw klanten dienen hiermee akkoord te gaan. Mocht er later een probleem ontstaan, dan kan u verwijzen naar uw algemene voorwaarden. Dat is wel enkel mogelijk als uw algemene voorwaarden juridisch verantwoord zijn. Mochten deze in strijd zijn met de wet, dan kan u voor een rechter een negatieve uitslag krijgen. Schakel dus gewoon een jurist in om uw algemene voorwaarden op te stellen.

Overeenkomst leveren dienst/product

Bij het leveren van een product of dienst doe je er goed aan om een overeenkomst op te maken. Met het contract die aan de wettelijke eisen voldoet, kan u bij problemen hier altijd op terugvallen. U kan met een klant een afspraak maken om minstens een bepaald aantal uren aan consultancy te doen. Door een schriftelijke vastlegging met een opzegtermijn is die klant echt verbonden aan uw bedrijf. Laat de overeenkomst goed doorlezen, zodat ze helemaal volgens de wet in orde is.

Ontbinding overeenkomst

Is er met uw onderneming een overeenkomst met een andere onderneming afgesloten? Het kan voorkomen dat u hier onderuit wil zonder teveel problemen. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de gang van zaken of bij iemand anders een betere prijs kon bedingen. Ga dan voor een aanvraag voor de ontbinding van de overeenkomst. In vele gevallen hebt u te maken met een opzegtermijn en in andere gevallen is het soms heel moeilijk. Laat dan iemand naar uw overeenkomst kijken, zo weet u precies waar u aan toe bent, wat uw rechten zijn en of de overeenkomst kan afgebroken worden.

Wanprestatie

Is één van de partijen niet volgens de overeenkomst aan het werken, dan is er sprake van wanprestatie. De geleverde diensten niet of te laat of niet naar wens afgeleverd. Dan gaat u best na wat de afspraken precies waren in het contract. Mocht een van de afspraken niet zijn nagekomen, dan hebben we het over wanprestatie. Bij een wanprestatie kan u afspraken maken over een schadevergoeding of het beëindigen van het contract. Dan zal er uiteraard geen betaling volgen voor de diensten. U kan in onderling overleg zelf een oplossing bekomen, maar mocht dat toch niet lukken dan kan u met juridische hulp een oplossing zoeken. Lukt dat ook niet, dan kan een rechter een zaak maken en een voorstel geven. U doet er uiteraard best aan dit zoveel mogelijk te vermijden en een juridische schikking te bekomen. Een jurist kan u hier van start tot einde in bijstaan en alle nodige hulp bieden.

Stel een juridische vraag

Bent u op zoek naar een begrijpelijk en deskundig advies voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

© Copyright 2013-2019 - Rechtskundig.be